Barion Pixel

NKZ Magazin

rumini

Rumini fordulatos, izgalmas, szellemes, kitűnően megírt, letehetetlen kalandregény, a csavargóból hajósinassá lett, szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegér, Rumini főszereplésével.

A Rumini-sorozatot jellemzően kisiskolásoknak ajánljuk, de már nagycsoportosok is előszeretettel hallgatják édesanyjuk felolvasásában.

A sorozat jelenleg a 10. részénél jár, így bőven jut kaland az esti olvasáshoz. A kalandvágyó kisegér, a Szélkirálynő nevű tengerjáró hajósinasa beutazza a világot, izgalmas kalandokba keveredik közben, miközben megismerkedik a beutazott világok lakóival. Vannak benne jó és rossz karakterek, különféle rágcsálók, baglyok, vérszívó denevérek, tengeri szörnyek és sosem látott szigetlakók.

A sorozat kötetei keménytáblás és puhaborítós változatban is kaphatóak. Előbbit Kálmán Anna, utóbbit Nagy Zoltán illusztrálta. A döntés hátterében, miszerint kétféle Rumini létezik, a külföldi értékesítés állt. Kálmán Anna egérközpontú borítói után kevésbé kapkodtak a külföldi értékesítők, ezért kellett egy másfajta megközelítés. Az új rajzokkal illusztrált változat már több országban megjelent, így külföldön a Nagy Zoltán által illusztrált Rumini-sorozattal találkozhatunk.

A kötet eddig megjelent részei:

1. Rumini
2. Rumini Zúzmaragyarmaton
3. Rumini és a négy jogar
4. Galléros Fecó naplója
5. Rumini Datolyaparton
6. Rumini Ferrit-szigeten
7. Rumini a Fényvizeken
8. Rumini kapitány
9. Rumini Tükör-szigeten
10. Rumini és az Elsüllyedt világ

Nézz szét könyvesboltunkban, itt találod a Rumini-sorozat köteteit.